Begagnade barnvagnar

Att välja barnvagn är verkligen inte någon enkel uppgift som man löser i en handvändning. Det stora utbudet av olika modeller förvirrar många. Att det dessutom är dyrt att köpa en ny barnvagn gör valet ännu svårare. Det är alltså en stor utgift samtidigt som det är ett för många förvirrande val. Fler och fler väljer därför att köpa begagnade barnvagnar. Detta är fördelaktigt då du kan köpa de dyrare modellerna till ett mycket mer överkomligt pris.

Vilken vagn passar bäst?

Det första du bör fundera över när du väljer barnvagn är hur den kommer att användas. De flesta tänker säkert att en barnvagn inte är något avancerat – men vi som varit i situationen där det är dags att investera i en barnvagn vet att detta är ett köp som kan vara minst lika svårt som valet av bil. Barnvagnen måste nämligen vara ändamålsenlig. Fråga dig själv var du främst kommer att använda barnvagnen, hur mycket du kommer att använda den och vilken miljö det är där den ska användas. Är du till exempel en person som gillar att gå skogspromenader kan det krävas en viss typ av barnvagn för att klara av detta utan att barnet blir obekvämt. Samma sak gäller om du bor i en storstad som du behöver ta dig runt i.

Olika typer av barnvagnar

När det gäller att välja barnvagnstyp finns det ett antal olika sorter att välja på. Den traditionella barnvagnen är den med fyra fasta hjul. Det positiva med denna vagnen är att den är stabil och ofta har bra dämpning. Detta gör denna typen av vagn bra för de som rör sig på platser där terrängen kan vara skiftande. Den är dock oftast något tyngre än andra modeller och kan vara svår att få in i bilen. Den kan också vara något svårare att ta sig fram med på grund av de fasta hjulen.

Den trehjuliga vagnen är det många som tycker om. Denna är enklare att använda då det ensamma framhjulet ökar framkomligheten markant. Det som är negativt med denna typen av vagn är att den inte har samma stabilitet som ovanstående vagnmodell och kan vara svår när att använda när det är snö ute.

Ett tips är att provköra ett antal olika vagnar innan man bestämmer sig för vilken sort man vill ha. Precis som när man köper en begagnad bil är det viktigt att kunna pröva innan man bestämmer sig för ett köp.

Var hittar man begagnade barnvagnar?

De främsta köp- och säljsidorna i Sverige är Blocket och Tradera. På båda dessa sajter kan man hitta ett stort urval av olika barnvagnar. Det gäller dock att hålla på sig och inte köpa första bästa vagn. Var ute i god tid och vänta på att just den vagnen du söker dyker upp på någon av sidorna. Var också noga med att den är i gott skick innan du gör en affär. Eftersom att barnvagnar ofta kostar mycket pengar och det är just ditt barn som ska vara i vagnen gäller det att vara klok och välja en vagn som är i bra skick och inte riskerar att gå sönder.