Bra sidor för att handla begagnat

När det kommer till att köpa begagnade produkter är det viktigt att använda sig av tillförlitliga sidor. Dessa använder sig nämligen av flera säkerhetsåtgärder för att minimera risken för bedrägeri och annat olagligt. Det är vanligt att samtliga användare måste skapa ett konto och ange personlig information som sidan i fråga har tillgång till. Sidorna använder sig av kryptering för att dina personliga uppgifter så som adress, personnummer och bankdetaljer inte ska kunna delas till en tredje part. Detta gör att du som köpare kan känna dig trygg att köpa begagnat på nätet. Är du intresserad av att handla begagnat finns det förstås flera olika valmöjligheter:

1. Tradera

Tradera var tidigare en svenskägd sida men tillhör nu eBay. Tradera har funnits sedan år 1999 och har hittills över två miljoner medlemmar, vilket innebär att det är Sveriges allra största marknadsplats. Här kan du köpa begagnade klädesplagg, väskor, möbler, lampor och mycket annat. Det finns dessutom nya produkter av återförsäljare som säljer genom Tradera. Du hittar pålitliga säljare genom att kolla på omdömen och läsa dem. Ett omdöme fås av varje såld produkt, det är köparen som skriver omdömet utifrån sin köpupplevelse. Säljaren kan även recensera hur köparen var vilket gör att båda parterna ger varandra omdömen. Tradera använder sig av ett budgivningskoncept, detta innebär att du ger bud på produkten du önskar köpa. Har du det sista budet vinner du budgivningen, därefter kontaktar säljaren dig med nödvändig information för att köpet ska genomföras och slutföras.

2. Blocket

Precis som Tradera är Blocket mycket populärt att använda i Sverige, här läggs olika varor ut och du kan kontakta den aktuella säljaren. Du kan filtrera på olika produkter samt geografiskt, detta gör att du kan hitta produkter som är nära dig. Vilket innebär att du kan åka hem till säljaren och kolla på produkten och bedöma skicket. Samt besluta dig om du ska genomföra köpet eller inte. På Blocket brukar säljare även erbjuda frakt, alltså att produkten kan skickas mot en avgift som du står för, det rekommenderas dock att kolla på produkten om detta är möjligt. Just eftersom Blocket inte använder sig av några särskilda åtgärder när det kommer till identifiering eller exempelvis omdömen.

3. eBay

eBay är den största internationella e-handeln och för några år sedan ökade sajtens popularitet även i Sverige. Konceptet på eBay är ungefär detsamma som på Tradera, här kan du filtrera dina sökresultat för att enkelt hitta det du söker. Det finns både begagnat men också nytt från fristående återförsäljare. Du kan köpa allt från smycken till märkesväskor, bord och tavlor. Du kan läsa säljares omdömen för att hitta den allra pålitligaste, sedan använder sig eBay av PayPal som är ett mycket säkert betalningssätt att använda. eBay köpte PayPal år 2002. Du kan exempelvis få ersättning vid förlust om produkten av någon orsak inte kommer fram till din angivna adress. eBay är den ledande marknadsplatsen i hela världen och sedan företagets start 1995 har koncernen växt enormt mycket.